Kuchnia zaprasza na obiady
Dodane przez admin dnia Sierpień 21 2018 00:00:00
Od 5 września 2018 r. rozpoczynamy gotowanie obiadów.

Zapraszamy do naszej szkolnej stołówki.


Formularze zgłoszeniowe na stołówkę dostępne są w sekretariacie szkoły
oraz na stronie internetowej SP1 (do pobrania).

Wypełnione i podpisane formularze zgłoszeniowe można oddawać w sekretariacie szkoły oraz w biurze u kierownika stołówki.

Treść rozszerzona
Opłata za obiady w miesiącu wrześniu 2019r.

Dzieci - 108 zł
Dorośli - 162 zł




Czwartek – 05.09.2019

Zupa ziemniaczana.
Wywar na bazie mięsa drobiowego, selera naciowego, marchewki, pora i korzenia pietruszki.
Potrawka z piersi kurczaka z makaronem,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: gluten, seler.


Piątek – 06.09.2019

Zupa jarzynowa.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki.
Ryż na mleku z musem jabłkowym,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza.

***

Poniedziałek – 09.09.2019

Zupa ziemniaczana.
Wywar na bazie mięsa drobiowego, selera naciowego, marchewki, pora i korzenia pietruszki.
Gulasz wieprzowy z kaszą, marchew tarta z brzoskwniami,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: laktoza, seler, gluten.


Wtorek – 10.09.2019

Rosół z zacierką.
wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
Udko kurczaka pieczone, ziemniaki, surówka z białej kapusty
z koprem, ogórkiem, jabłkiem, selerem naciowym,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, jaja.


Środa – 11.09.2019

Zupa fasolowa.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki.
Makaron z twarogiem, cukrem, masłem i cynamonem,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, gluten.


Czwartek – 12.09.2019

Zupa szczawiowa z jajkiem.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem szczawiu- całość zabielana śmietaną.
Pulpet wieprzowo-wołowy w sosie pomidorowym, buraki, ziemniaki,
kompot porzeczkowo- truskawkowy.
- delikatnie słodzony cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, jaja, gluten.



Piątek – 13.09.2019

Barszcz Ukraiński.
- wywar na bazie mięsa drobiowego, marchewki, pora, selera, korzenia pietruszki,
z dodatkiem buraków, kapusty, kalarepy, kalafiora, papryki, ziemniaków.
Paluszki rybne, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką
i jabłkiem,
herbata z cytryną.
- delikatnie słodzona cukrem.
Alergeny: seler, laktoza, gluten.



Informujemy, iż zastrzegamy sobie prawo do zmian w jadłospisie.


UWAGA:

WPŁATY NALEŻY DOKONAĆ DO 10 DNIA KAŻDEGO MIESIĄCA

Nr. konta: 14 1050 1328 1000 0022 3855 3065

W tytule wpłaty proszę podać za kogo wniesiona jest opłata, tj. imię i nazwisko ucznia, klasa oraz za jaki okres, np.: Jan Kowalski, kl. 1 c, Wrzesień 2017 r.