6,223,660 unikalnych wizyt
Bezpieczna szkoła
Rekrutacja 2020
Nawigacja
Strona główna
Misja Szkoły
Znajdź na mapie
Szkoła okiem kamery

Dla rodziców
Rada Rodziców
Harmonogram spotkań
Jak usprawiedliwiać?
Bezpieczny Internet
Ubezpieczenie Ucznia
Internet: 10 porad
Narodowy Program Rozwoju_Czytelnictwa
Sekretariat

Dla uczniów
Plan lekcji
Hymn szkoły
Szkolny kalendarz
Terminarz konkursów
Terminarz wydarzeń
Mój bezpieczny Internet
Artykuły
Pielęgniarka

Kadra pedagogiczna
Dyrekcja szkoły
Pomoc psych-ped
Pedagog
Logopeda
Psycholog

Biblioteka
Biblioteka
Regulamin biblioteki
Darmowe podręczniki

Świetlica
Świetlica szkolna
Świetlica środowiskowa

Stołówka
Stołówka szkolna
Tygodniowy jadłospis

Szkolne prawo
Regulamin SP1
Ocenianie zachowania
Mistrz dobrych manier
Prymus SP1
Sportowiec Szkoły
Regulamin SU
Plan pracy wychowawczej
Wykaz podręczników
Wymagania edukacyjne
Procedury powypadkowe
Raporty z ewaluacji
Szukaj

Kontakt z adminem
Jesteśmy OK!
Działania profilaktyczno -wychowawcze
Szkolny Klub Wolontariatu
Działania charytatywne
Pedagog radzi
Szkoła dla Rodziców
Profilaktyka i psychoedukacja
Poczytaj mi, proszę.
Wejdź i zobacz!



Zobacz dział Edukacja


Przejście na stronę Stowarzyszenia
Bip
wejdź na stronę bipraciborz/sp1
Wielkanocny Konkurs Kulinarny
1. Organizatorem konkursu jest:
Szkoła Podstawowa nr 1 z Oddziałami Integracyjnymi im. Powstańców Śląskich w Raciborzu
47-400 Racibórz, ul. Cecylii 30

2. Cele konkursu:
- przybliżanie dzieciom tradycji wielkanocnych,
- rozbudzanie zainteresowań kulinarnych,
- wdrażanie do samodzielności,
- zachęcanie do poznawania nowych smaków,
- wdrażanie do przestrzegania zasad bezpieczeństwa i higieny pracy,
- integrowanie rodziny, uczenie zgodnej współpracy.

3. Zasady uczestnictwa w konkursie:
Konkurs WIELKANOC MA SŁODKI SMAK jest skierowany do całej społeczności szkolnej.
Zadanie konkursowe polega na stworzeniu rodzinnego wypieku wielkanocnego (np. babki, mazurka, muffinki, itd.)

Należy wykonać zdjęcia dokumentujące efekt końcowy oraz proces przygotowywania wypieku i wraz z przepisem przesłać je na adres e-mailowy organizatora wielkanocmaslodkismak@o2.pl
Każda grupa rodzinna może przesłać jeden przepis.
Zdjęcie i przepis muszą przedstawiać to samo danie.

4. W konkursie wezmą udział prace, które spełnią następujące kryteria:
- będą zawierały przepis na wypiek
- przepis będzie zawierał oryginalną i wymyśloną przez dzieci nazwę wypieku, listę składników oraz sposób przygotowania
- do przepisu dołączona będzie fotorelacja ilustrująca poszczególne etapy przygotowywania potrawy stworzona w programie Power Point lub zapisana w formacie PDF. Nie będą brane pod uwagę relacje filmowe oraz zdjęcia wysłane jako załączniki do e-maila;
- fotorelacja będzie zawierała na stronie tytułowej zdjęcie gotowej babki przygotowanej przez grupę;

7. Prace konkursowe wraz z formularzami prosimy przesyłać drogą mailową na adres:
wielkanocmaslodkismak@o2.pl do 7.04.2020 r. do godziny 12.
Prace nadesłane po terminie nie będą brały udziału w konkursie.

8. Nadesłane prace oceniane będą w dwóch kategoriach wiekowych:
I-IV klasy
V-VIII klasy


9. Konkurs zostanie rozstrzygnięty w terminie do 10.04.2018 r., a informacja o wynikach zostanie przekazana drogą mailową oraz stronę szkoły, fb szkolny.

10. Dodatkowo na profilu Fb naszej szkoły odbędzie się plebiscyt, w którym wyłoniony zostanie "Wypiek facebooka" w dwóch kategoriach wiekowych. Plebiscyt dotyczy dodawania Like-ów przez pojedyncze osoby. Głosowanie na drodze internetowej odbędzie się w dniach 08.03.2020 - 14.04.2020 r. Zakończenie głosowania nastąpi w dniu 14 kwietnia 2020 o godz. 12:00. W trosce o grę fair-play przebieg głosowania facebookowego będzie szczegółowo monitorowany. Jeżeli zajdzie jakiekolwiek podejrzenie o nieuczciwą zabawę (np. bardzo szybkie przybywanie głosów, głosy z podejrzanych kont, brak możliwości otworzenia listy osób, które polubiły zdjęcie), decyzją jury konkursu praca taka zostanie zdyskwalifikowana z głosowania facebookowego.

11. Dyplomy oraz nagrody zostaną wręczone w terminie podanym przez Organizatora w późniejszym czasie. Oceny prac konkursowych dokona komisja powołana przez Organizatora. Jej decyzje są ostateczne oraz nieodwołalne.

12. Nadesłane prace przechodzą na własność organizatorów konkursu.

13. Uczestnicy, przystępując do Konkursu i akceptując niniejszy Regulamin oświadczają, iż wysyłany przez nich przepis kulinarny jak i fotografie są dziełem ich autorstwa w rozumieniu ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. 2006 Nr 90 poz. 631).

14. Poprzez przesłanie przepisu oraz fotografii Uczestnicy oświadczają, iż wyrażają zgodę na publikację przesłanego przepisu wraz ze zdjęciem przez Organizatora na stronie internetowej sp1raciborz.pl i profilu facebookowym szkoły.

Zachęcamy do udziału w konkursie.
Życzymy radosnych Świąt Wielkanocnych oraz wspaniałej zabawy podczas przygotowywania wielkanocnych przysmaków :)

Koordynator konkursu:
Karolina Lewosz- wszelkie pytania należy kierować na: karolinalewosz@gmail.com

Oceny
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą oceniać zawartość strony

Zaloguj się , żeby móc zagłosować.

Brak ocen. Może czas dodać swoją?
e-Dziennik
Biblioteka
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Każdy może kodować
Programujemy
Bądź kreatywny
Świetlica proponuje
LearningApps
Facebook
Projekty innowacyjne
-Language @mosphere
-Koło Noblisty
-Akademia Myśli Twórczej

- Robotyka

- Destination Imagination
- Teatr Cieni
Projekty UE
Comenius
-My healthy lifestyle...

POKL
-KomPAS
-Nauka bez tajemnic
-Be Smart, My Student!

Euroregion Silesia
- Sport w sztuce...
- Wspólna nauka...
- Taniec bez granic
- Twarzą w twarz...

Projekty systemowe
-Indywidualizacja...
- TIK Tak
Szkoła w Ruchu
RODO
Kreatywni z Ostroga